Spelschemat klart till Roskildefestivalen

Kultur och Nöje Petter blir den som får äran att öppna den största scenen på torsdagen och följs av Volbeat och Kanye West.
Publicerad 17 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
är först ut på Orange scen på årets Roskildefestival. Foto: Scanpix/Arkiv
är först ut på Orange scen på årets Roskildefestival. Foto: Scanpix/Arkiv

Petter blir den som får äran att öppna den största scenen på torsdagen och följs av Volbeat och Kanye West. Fredagen bjuder på konserter med Faith no more, Nick Cave and the bad seeds, Oasis och Nine inch nails på den stora scenen. Konserten med Faith no more krockar med hyllade Glasvegas spelning på scenen Arena. På fredagen spelar även svenska Jenny Wilson och 80-talsikonen Grace Jones. Håkan Hellström, Lil Wayne, Slipknot och Pet shop boys tar plats på Orange scen när festivalen kommer fram till lördagen. Adam Tensta, Dungen och Fever Ray är några av de övriga spelningar som besökarna kan se framemot den dagen. Peter Doherty gör sin Roskildespelning på den avslutande söndagen. På Orange scen spelar Ulf Lundell, Eagles of death metal och Madness innan Coldplay avslutar programet på stora scenen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.