Stensons kommande storform

Sport Efter 14-miljonersegern i The Players på TPC Sawgrass åkte Henrik Stenson på semester till ö-paradiset Bahamas för nödvändig vila.
Sport • Publicerad 17 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Henrik Stenson. Foto: Tom Hevezi/Scanpix
Henrik Stenson. Foto: Tom Hevezi/Scanpix

Efter 14-miljonersegern i The Players på TPC Sawgrass åkte Henrik Stenson på semester till ö-paradiset Bahamas för nödvändig vila. När svensken kom tillbaka till golfbanan tog han inte precis vid där han slutade. I St Jude Classic, Tennessee, och på engelska Wentworth missade han cutten rejält. - Resultaten har väl inte precis varit glimrande nu på slutet, säger han. Han förklarar de misslyckade turneringarna med att han hade mycket annat att stå i och att han var oförberedd. Samtidigt verkar han inte helt och hållet vilja tro på en sådan enkel förklaring — han vill att det ska finnas något annat bakom de skrala resultaten. - Funkar det inte på banan så är det inte bara just en sak som inte fungerar. Det gäller att man är sugen och motiverad. Ha fokus på rätt saker, säger han. - Nu har jag tränat på både slag och puttar och det börjar kännas bättre. Saker börjar falla på sin plats. Man kan säga att formen är på antågande. Men för att den svenske golfaren ska lyckas vinna US open på Farmingdale, New York, krävs det mycket mer än en gryende form. Stensons resultat i major-tävlingen har hittills inte varit något vidare. 2006 hamnade han på en 26:e plats. 2007 och 2008 kom han aldrig förbi cutten. - Oddsen är ju inte precis de bästa för att vinna. Det är en av årets fyra tuffaste tävlingar och man ställs mot de främsta. Det gäller att ha tur med en studs eller en koppsnurr, det är det enda som behövs om man är där uppe, säger han. En del av motivationen inför US open fann han i helgen när 22-åriga Anna Nordqvist tog sin första majortitel i sin blott femte tävling på LPGA-touren. Sedan hösten 2006 har han även framgångsrika caddyn Fanny Sunesson — hon vann fyra majors med Nick Faldo — vid sin sida. - På banan är det en trygghet att veta om att ingen annan har en mer påläst caddy än jag. Hon gör mycket nytta för mitt spel. Tillsammans hoppas Henrik Stenson att det ska resultera i ett bra spel på Farmingdale. - Spelar jag hyggligt och är med där uppe då har jag en ännu en växel att lägga i. Men att han just nu ligger bäst till för att bli den förste svenske herrspelaren att vinna en majortitel, det tonar han snabbt ner. - Klart att det står högst upp på alla spelares lista. Men, helt ärligt, jag behöver inte vara först — bara jag vinner en så är jag nöjd, säger Henrik Stenson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.