Annons

FN-svenskar i Afghanistan

Personligt Sverige driver på uppdrag av det afghanska parlamentet ett PRT, vilket står för Provincial Reconstruction Team, strax utanför Mazar-e-Sharif tillsammans med personal från Finland.
Personligt • Publicerad 18 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
FN-hälsning i midsommartid. Från vänster övre raden: Fredrik Karlsson

Sverige driver på uppdrag av det afghanska parlamentet ett PRT, vilket står för Provincial Reconstruction Team, strax utanför Mazar-e-Sharif tillsammans med personal från Finland. Sammanlagt arbetar omkring 500 personer där. Flera av de utsända kommer från de norra delarna av Skåne. Säkerheten för det afghanska folket står i fokus. Ökad säkerhet ger andra länder möjlighet att ge bistånd vilket i förlängningen leder till utveckling i Afghanistan. Svenskarna ansvarar för de fyra provinserna Balkh, Samangan, Jowzjan och Sar-e-Pul. Mazar-e-Sharif är den tredje största staden i Afghanistan. En viktig uppgift som FN-personalen har är att prata med och ge polisen stöd i de olika provinserna. Det handlar också om att samla information om läget i området.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons