Hoten bedömdes inte som seriösa

Hässleholm Det säger närpolischefen i Hässleholm, Anders Svensson, som i dag är mycket lättad över att bombhoten mot Läredaskolan är uppklarade.
Hässleholm • Publicerad 18 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det säger närpolischefen i Hässleholm, Anders Svensson, som i dag är mycket lättad över att bombhoten mot Läredaskolan är uppklarade. – Det känns förstås väldigt, väldigt skönt. Inte minst för elever och lärare, men också för föräldrar som känt en stor oro för att släppa iväg sina barn till skolan. Anders Svensson säger sig också ha full förståelse för den oro och rädsla som funnits, men betonar samtidigt att polisen aldrig – inte ens i början av utredningen – bedömt hoten som trovärdiga. – Däremot har vi under resans gång vidtagit olika åtgärder för att lugna allmänheten. Jag tänker bland annat på att vi genomsökte skolan med bombhundar, trots att vi visste att vi inte skulle hitta någon bomb. Men ändå stängde skolan? – Det var inte vårt beslut, det bestämde skolledningen och barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans. Men hur kunde ni vara så säkra på att det rörde sig om tomma hot? – Det kan jag tyvärr inte avslöja. Sammanlagt har ett tiotal poliser arbetat med ärendet. Även Rikskriminalen i Stockholm har varit inkopplad, berättar Anders Svensson. – Vi har också haft ett mycket bra samarbete med skolan och personalen där. Utan deras hjälp hade vi förmodligen inte klarat upp det här så pass snabbt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.