Annons

Skandalförslag i Osby

Opinion Förslaget att dra ner på öppettiderna på förskolorna Ängsgården och Hasselgården till klockan 8-17 slår allra hårdast mot dem som arbetar i andra kommuner men betalar sin skatt i Osby.
Opinion • Publicerad 19 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Förslaget att dra ner på öppettiderna på förskolorna Ängsgården och Hasselgården till klockan 8-17 slår allra hårdast mot dem som arbetar i andra kommuner men betalar sin skatt i Osby. Det blir ett utmärkt sätt att få dem att flytta från kommunen med mindre skatteinkomster som resultat. Att ha förskolor med så begränsade tider känns absurt. Det är inte många som har sitt arbete just mellan 8.20 och 16.45 och det är den arbetstid man rimligen kan ha om man efter lämning ska ta sig till en arbetsplats i Osby. Om man arbetar på annan ort så måste arbetstiden vara ännu kortare och just inom denna tid. Att få fortsätta ha sina barn på den förskola man har skolat in dem på och där de trivs känns som oerhört viktigt. Förslaget kommer inte bara att beröra barnen på Ängsgården och Hasselgården utan även barnen på de andra förskolorna som ska flyttas runt för att passa förskolornas tider. Det blir rena flyttcirkusen som bara resulterar i otrygga barn som sedan kan kosta mer med ökade problem i skolåldern. Om man lägger till minskade skatteinkomster på grund av utflyttning så blir detta förslag inte längre någon besparing för kommunen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons