Tungt start för Stenson

Sport Johan Edfors är bra med i US open.
Sport • Publicerad 19 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Henrik Stenson har fått en tung start i US Open. Foto: Matt Slocum/Scanpix
Henrik Stenson har fått en tung start i US Open. Foto: Matt Slocum/Scanpix

Johan Edfors är bra med i US open. Efter en par-runda på en av världens svåraste banor, Bethpage State Park, finns han i toppen av de som har gått 18 hål under första dagen. Men 34-åringen kunde ha haft en än bättre position. Fram till 17:e hålet låg han på minus ett och var ett tag i delad ledning. Men en bogey på näst sista hålet skickade ner svensken i resultatlistan. Värre gick det för Henrik Stenson. Efter två birdies och fem bogeys fortsätter svensken att ha svårt i majortävlingen US open. 2006 hamnade han på en 26:e plats. 2007 och 2008 kom han aldrig förbi cutten. Årets start pekar på att Stenson kommer få tuffa speldagar för att klara cutten. En birdie på sista hålet räddade Stensons situationen an aning. Första dagen slutade med 73 slag och tre över par.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.