Åke Nilsson sju slag efter

Sport Inför den sista speldagen i franska Lumbres har den 30-årige värmlänningen elva under par, och en ledning på fyra slag.
Sport • Publicerad 20 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Inför den sista speldagen i franska Lumbres har den 30-årige värmlänningen elva under par, och en ledning på fyra slag. Detta efter en lysande 65-runda på lördagen. På de första nio hålen gjorde Nilsson tre birdies och en eagle. - Nyckeln var min puttning. Den har varit bra tidigare i tävlingen men nu lyckades jag med allt, säger han till Europatourens hemsida. Nilsson har varit proffs sedan 1999 men aldrig vunnit en tävling på Europatouren. - Jag har varit i ledning tidigare inför sista dagen, men aldrig med så här mycket. Jag ska göra allt precis som jag brukar, samma rutiner, och försöka slappna av i spelet, Nilsson kom tvåa i just den här tävlingen förra året, och ser nu ut att lyckas igen på samma bana. - Jag har ingen aning om varför, men jag spelar alltid bra här, säger han. Det är blågult även på delad tredje plats. Fredrik Andersson Hed ligger bra till för en topplacering, liksom Åke Nilsson, delad sjua ett slag bakom.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.