Blött midsommarfirande i Hässleholm

Hässleholm Själva midsommarglädjen var dock svår att ta dö på, för folk tog fram regnställ, paraply och stövlar.
Hässleholm • Publicerad 21 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Midsommarfirande vid Vannaröds slott i Sösdala. Rebecca Winkler fick ta skydd under pappa Mikaels stora paraply. Foto: Mats Wilhelmsson
Midsommarfirande vid Vannaröds slott i Sösdala. Rebecca Winkler fick ta skydd under pappa Mikaels stora paraply. Foto: Mats Wilhelmsson

Själva midsommarglädjen var dock svår att ta dö på, för folk tog fram regnställ, paraply och stövlar. I Hässleholms hembygdspark kom det en rejäl skur, när blommorna skulle samlas ihop och stången kläs. Sedan blev det bättre väder. Ganska mycket folk mötte upp. Firandet på Hovdala slott växer nu år från år. Medan regnet öste ner inne i Hässleholms tätort, var det sol och uppehållsväder på Hovdala några km söderut. Där var det gott om folk. Först efter ett tag kom de första regnstänken. Då gick det bra att dra sig in på kaféet eller på logen. Vid Vannaröds slott i Sösdala hade stången bara stått uppe i en kvart, innan det började regna rejält. Folkdansarna från Linderöd gjorde paus –liksom alla andra –och efter knappt 30 minuter sken solen på nytt. En hel del besökare hade dock redan hunnit försvinna hem då. Andra gick in på Vannaröds slott och passade på att äta sill och potatis under tiden...

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.