CSN vill kunna återkräva hela lånet för utlandssvenskar

Nyheter Många kommer då att inse att det är bättre att börja betala sina årsavgifter, tror CSN:s generaldirektör Kerstin Borg Wallin.
Publicerad 21 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Många kommer då att inse att det är bättre att börja betala sina årsavgifter, tror CSN:s generaldirektör Kerstin Borg Wallin. - Det kommer att stärka viljan att betala tillbaka helt enkelt, säger hon till Ekot. Var fjärde utlandssvensk missköter sina återbetalningar grovt, mot tre procent av de låntagare som bor i Sverige. De utlandssvenskar som missköter sig är skyldiga staten över tre miljarder kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.