Sverige hoppas på stort publikstöd

Malmö Inramningen i premiärmatchen mot Vitryssland på Malmö nya arena var sådär.
Malmö • Publicerad 21 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Det kom inte så mycket folk som man hade hoppats till matchen mot Vitryssland. Det berodde till stor del på strul från Ueafs sida. Nu hoppas man på folkfest i matchen mot Serbien. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
Det kom inte så mycket folk som man hade hoppats till matchen mot Vitryssland. Det berodde till stor del på strul från Ueafs sida. Nu hoppas man på folkfest i matchen mot Serbien. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix

Inramningen i premiärmatchen mot Vitryssland på Malmö nya arena var sådär. En del spelare var besvikna över att inte fler hade hittat till läktarna, "bara" 14 623 var på plats. - Det var lite förvånande när vi kom in, man hade ju hört att det skulle komma över 20 000 personer, sade lagkapten Mattias Bjärsmyr efter matchen. När Sverige på tisdag tar emot Serbien i Malmö hoppas nu laget på bättre uppslutning kring matchen. - Jag hoppas på en fullsatt arena där de svenska supportrarna tar över och att det inte blir en serbisk minoritetsklack som hörs mest. Vi behöver ha publiken med oss, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson. Han tänker framför allt på när Sverige kvalspelade 2006 mot Serbien. I Trollhättan var över 9000 åskådare på plats. Men inga svenskar hördes då de överröstades totalt av 3000 serber. - Det var som om de hade hemmaplan, säger Lennartsson. Även Mattias Bjärsmyr vill se gott om blågult på läktarna. - Vi vill ju att det ska vara merparten svenskar och att de ska låta mest. Men det är heller inte fel att ha lite motståndarsupportrar också, det kan tända oss lite extra, säger han. Man brukar ju säga att publiken blir den tolfte spelaren om de ger rätt stöd. - Det betyder mycket så klart men serberna har en skara här också så det blir nog rätt bra stämning, säger Pontus Wernbloom. Samtidigt som de hoppas på fullsatt delar både Bjärsmyr och Wernbloom ut lite kritik över att inga svenska matcher spelas i Göteborg. - Då hade det definitivt varit fullsatt. Jag hoppas att vi får spela semifinalen i Göteborg, det hade varit riktigt kul, säger Bjärsmyr.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.