Vårdcentralen i Hästveda översvämmad

Hässleholm Vårdcentralen vid Östra Tvärgatan i Hästveda har nämligen drabbats av en stor och dyrbar översvämning.
Hässleholm • Publicerad 21 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Vårdcentralen vid Östra Tvärgatan i Hästveda har nämligen drabbats av en stor och dyrbar översvämning. Klockan 07.59 på söndagsmorgonen fick räddningstjänsten larm från en väktare som upptäckte en massa vatten inne i den relativt stora byggnaden. Sedan jobbade brandmän under fyra timmar för fullt med att sanera vårdcentralen. Deltidskåren i Hästveda skötte detta jobb. Det var ett inkommande vattenledningsrör som sprungit läck. Mycket vatten hade hunnit rinna ut. –Vi räknar med att vårdcentralen i Hästveda kommer att vara stängd under de närmaste dagarna, säger Ingela Davidsson, som är informatör på Region Skåne. –Saneringen blir omfattande. Allmänheten kommer att få löpande information både via dagstidningar, internet och på andra sätt. Ett antal speciella avfuktare har satts in, i lokalerna, för att hjälpa till att torka upp. Golvmattor och annat har tagits loss och kastats ut. Troligen kommer det att ta ett antal dagar, innan patienterna åter kan besöka sin vårdcentral i Hästveda.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.