Flytta inte campingen

Opinion Signaturen \"Osbybo\" är inte påläst och borde därför ha låtit bli att yttra sig.
Opinion • Publicerad 22 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Signaturen "Osbybo" är inte påläst och borde därför ha låtit bli att yttra sig. Att flytta campingen till södra delen av Osbysjön skulle medföra stora kostnader i form av markköp och dragning av vatten och avlopp. Det om något vore ett oansvarigt slöseri. Framför allt är Södersjön en olämplig placering av ett familjebad eftersom det ligger vid sjöns utlopp vilket skapar strömt vatten. Barn på luftmadrasser kan dras med i virvlarna och hamna i turbinerna. "Osbybo" hävdar också att campingen generar obetydliga skatteintäkter till kommunen. Sanningen är att turismen i Osby under 2006 inbringade skatteintäkter på 7,5 miljoner kronor. Min uppfattning är att sjötomter för boende kan skapas vid södra delen av Osbysjön. Så politiker: Flytta inte på campingen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.