Lyckad premiär för Sommarkyrkan i Vinslöv

Hässleholm På måndagen fylldes friluftsbadet av barn som väntat otåligt på premiären och endast tog korta glasspauser mellan plaskandet i det 25-gradiga vattnet.
Hässleholm • Publicerad 22 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Efter skolan stundar Sommarkyrka för Filip Rehnqvist och Erica Lager. Foto: MATS WILHELMSSON
Efter skolan stundar Sommarkyrka för Filip Rehnqvist och Erica Lager. Foto: MATS WILHELMSSON

På måndagen fylldes friluftsbadet av barn som väntat otåligt på premiären och endast tog korta glasspauser mellan plaskandet i det 25-gradiga vattnet. – Det är första gången vi anordnar Sommarkyrkan och det blir säkert fler gånger, säger förskollärare Marie Larsson, ansvarig för aktiviteten. Förra veckan tog man emot 30 lågstadiebarn och den här veckan är det 25 barn från mellanstadiet som deltar. – Så intresset är jättebra och nu ser det ju även ut som att vi kan locka med vackert sommarväder; som på beställning.

Förutom bad innehåller programmet utflykter, lekar, cykelturer, musikstunder och annat som hör sommaren till. Även om kyrkan således leder det hela så är de religiösa inslagen begränsade till enstaka andaktsstunder. Barnen kommer från Vinslöv med omnejd och en del av dem deltog även i de dagsläger som församlingen arrangerade i höstas. Tidningen lyckades få en pratstund med Erica Lager, 10, från Vinslöv och Filip Rehnqvist, 12, från Tormestorp som båda tyckte att de fått en härlig inledning på sommarlovet och ivrigt räknade upp allt som väntar dem under de fyra dagar Sommarkyrkan pågår. – Vad är det för något? undrade dock Filip sedan Marie Larsson berättat att en hemlig utflykt var inplanerad. – Det talar jag inte om eftersom då är den ju inte hemlig längre, sa hon.

Filip har en del kontakt med kyrkan sedan tidigare. – Jag sjunger i Mellankören i Missionskyrkan. Vi sjunger mest gospel. Roligt att komma hit och träffa kompisar. Annat som jag gör nu är att jag sitter hemma och spelar på datorn. Erica fick tips om Sommarkyrkan via en lapp som delades ut i skolan. – De flesta här är kompisar från skolan men en del har jag inte träffat innan, berättar hon. – Jag hjälper till i kyrkan som barnministrant och under de "after school" som vi anordnar. I dag, tisdagen den 23 maj - den ursprungliga dagen för midsommarfirande – ska barnen klä en midsommarstång i Prästagårdsparken i Vinslöv och sedan ger man sig av mot Flädergården för att där käka våfflor. Uppenbarligen en bra start på sommarlovet

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.