Skåne köper in vaccin till alla

Nyheter Kostnaden är cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad 22 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Kostnaden är cirka 160 miljoner kronor. Det är ännu oklart hur mycket av den summan som staten kommer att bidra med. Beställningen av vaccin är en följd av att influensan uppgraderats till att betraktas som en världsomspännande epidemi, en så kallad pandemi. Därför har Socialstyrelsen rekommenderat en allmän vaccination och landstingen är i full gång med att beställa vaccin. Men eftersom tillverkningen inte har startat än dröjer det en bit in på hösten innan vaccinationen kan inledas, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.