Man i bil som ville ha sex med tonårsflickor åtalas

Hässleholm De vettskrämda flickorna försökte flera gånger förgäves skaka av sig förföljaren.
Hässleholm • Publicerad 23 juni 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

De vettskrämda flickorna försökte flera gånger förgäves skaka av sig förföljaren. – Det var väldigt obehagligt. Vi visste ju inte vad han skulle ta sig till, säger tjejerna, som dock lyckades notera registreringsnumret på bilen och få hjälp att ringa polisen. Händelsen utspelade sig i centrala Hässleholm natten mot den 9 april i år och nu åtalas en 26-årig man för sexuellt ofredande. Flickorna, 15 och 16 år, befann sig utanför Resecentrum när en bil plötsligt stannade till. Mannen som satt i bilen frågade flickorna om de ville åka hem till honom och dricka whiskey. Om de dessutom utförde vissa sexuella tjänster skulle de få 100 kronor. Flickorna, som blev mycket rädda, sprang då genast därifrån. Mannen i bilen följde dock efter och gjorde olika gester med sexuella anspelningar mot flickorna. Utanför Q-bar påkallade tjejerna en ordningsvakts uppmärksamhet och berättade att de var förföljda av en man i en bil. Vakten tog då kontakt med polisen som kom till platsen. 26-åringen nekar till anklagelserna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.