Omväxlande program på vägkyrkan i Farstorp

Hässleholm Göingeflickorna väntas dra extra mycket folk på lördagskvällen den 4 juli.
Hässleholm • Publicerad 23 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Göingeflickorna väntas dra extra mycket folk på lördagskvällen den 4 juli. Den här vägkyrkan lockar dock alltid många besökare: 622 personer i fjol. – Vi försöker ha ett omväxlande program, med olika talare och med mycket sång och musik, berättar Elsie Engkvist, kyrkvärd och en av pionjärerna för Farstorps vägkyrka. – Ett par utställningar är också viktiga inslag, liksom bokbord, och så kafferserveringen med hembakat. Vi bjuder inte på köpekakor här i Farstorp... Den här gången ställer välkända konstnären Gunnel Götesdotter från Bjärnum ut i Farstorps församlingshem för första gången. Siv Andersson i Hästveda har ställt ut sin konst där under alla år. Ingvar Dahl i Bjärnum visar alster i trä. Och så blir det en liten skärmutställning med minnen ända från den blygsamma premiären sommaren 1990. Som vanligt inleder musikerna Ragnar Carlsson och Anders Lennartsson vägkyrkan i Farstorp, nu den 29 juni klockan 14. De drar alltid minst 90 besökare. Anders har varit med under alla år och Ragnar nästan alla gånger. Tidigare kyrkoherden Staffan Ljungman medverkar nu för 20:e gången liksom Carina Tufesson. Bland övriga medverkande kan nämnas Staffan Örneskans, Britt Nilsson, Christina Svensson, NiH-kören, Göingeflickorna, Sam Larsson, Mats Lunnergård, Dan-Inge Olsson och Gunni Månsson. Måndagar-fredagar startar vägkyrkan med en kort andakt i Farstorps kyrka klockan 14, innan det blir kaffe i församlingshemmet. Lördagen den 4 juli är 18.00 starttid.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.