Skånska SJ-anställda hotas av uppsägning

Hässleholm Syd- och Västsverige kommer att drabbas något hårdare av varslen.
Hässleholm • Publicerad 23 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
SJ varslar 200 anställda. Arkivbild: Mats Andersson/Scanpix
SJ varslar 200 anställda. Arkivbild: Mats Andersson/Scanpix

Syd- och Västsverige kommer att drabbas något hårdare av varslen. - Det beror på att vi förlorade Öresundstrafiken tidigare i år och att vi inte har lagt något anbud på Västtrafiken. Därför kommer vi att ha övertalig personal där, säger Ulf Wallin, biträdande presschef på SJ till TT. I sitt pressmeddelande skriver SJ att varslen görs på grund av att de måste skära ned sina kostnader med minst 15 procent. - I slutändan hoppas vi kunna minimera antalet uppsägningar, säger SJ:s kommunikationsdirektör Elisabeth Lindgren. Arbetet med att minska kostnaderna har pågått hela våren. Bland annat har SJ försökt lösa situationer med pensionsavgångar och tjänstledigheter. Närmast väntar nu förhandlingar med facket och i september beräknar SJ kunna ge ett tydligt besked till sina anställda.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.