Misstänkt mord bakom bildöd

Nyheter – Skadorna var så uppenbara, säger kriminalkommissarie Håkan Adler vid länskriminalen i Skåne.
Publicerad 24 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

– Skadorna var så uppenbara, säger kriminalkommissarie Håkan Adler vid länskriminalen i Skåne. Kropparna, som hittades vid lunchtid på tisdagen vid ett skogsområde utanför Tjörnarp, är ännu inte helt identifierade men polisen utgår ifrån att det rör sig om en kvinna i 50-årsåldern och en man i 60-årsåldern, båda hemmahörande i området. Kvinnan anmäldes försvunnen under natten mot tisdag. Omedelbart efter fyndet vid bilen inleddes en förundersökning om mord. Polisen vill inte säga hur de båda dog, men bilen hade inte brunnit. TT: Mot vem riktas mordmisstanken? – Det vill jag inte berätta än. Skadorna är rätt så makabra och vi väntar med att berätta mer tills alla anhöriga är underrättade, säger Håkan Adler till TT. Kropparna är förda till rättsmedicinsk undersökning i Lund för fullständig identifiering och obduktion. – Vi hanterar utredningsarbetet som vanligt och väntar på utlåtande från rättsläkare och kriminaltekniker. Samtidigt försöker vi ta hand om de anhöriga på bästa sätt. Det här är en mycket tragisk familjehistoria, säger Håkan Adler.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.