Ambulans i skytteltrafik vid konsert

Kultur och Nöje Trycket växte och växte under onsdagskvällen vid kanten av scen fyra på festivalområdet, där bandet Hoffmaestro & Chraa spelade.
Publicerad 25 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Trycket växte och växte under onsdagskvällen vid kanten av scen fyra på festivalområdet, där bandet Hoffmaestro & Chraa spelade. Enligt räddningstjänsten skadades flera av människorna i trängseln vid scenkanten när den bakomvarande publikmassan pressade på. De skadades fördes natten till torsdagen till en sjukvårdstält som slagits upp på festivalområdet. Ingen var illa däran och behövde remitteras vidare till sjukhus. En ung man tog sig dock på egen hand till sjukhus. Uppgifterna om antalet skadade var motstridiga under natten. Minst fyra, sade SOS som larmade ut åtta ambulanser till festivalen vid halv ett på natten. Polisen i Dalarna hade endast rapporter om att ett par personer behövde hjälp i sjukvårdstältet. Enligt polisens uppgifter hade de troligen inte fått klämskador utan var utmattade av trycket i folkmassan. - Vi fick larmet från SOS strax före klockan ett och övervägde då att avbryta konserten. Men eftersom tillståndet för den gick ut kvart över ett avstod vi från att avbryta i förtid, sade polisen till TT.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.