Mystiskt rökmoln kom från industri

Hässleholm – Förmodligen hade de läst vad som skrivits om det här i tidningen.
Hässleholm • Publicerad 25 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

– Förmodligen hade de läst vad som skrivits om det här i tidningen. Det var strax före halv sju på onsdagskvällen som SOS Alarm fick ta emot flera samtal från oroliga människor, som känt brandrök på olika platser i stan. – Det luktade bränt och efter en stund såg jag ett stort rökmoln på himlen. Jag trodde först att det brann i en lägenhet, säger en kvinna som hörde av sig till Norra Skåne under gårdagen. Räddningstjänsten ryckte ut med sammanlagt fyra bilar i ett försök att spåra röken. – Vi snurrade runt ganska friskt på olika adresser inne i stan, men vi hittade ingenting, säger Christian Thulin. Efter en timmes letande gav räddningstjänsten upp och först på torsdagsmorgonen lyckades alltså polis och räddningstjänst bringa klarhet i gåtan kring det mystiska rökmolnet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.