Oenighet om friskolor

Hässleholm Vid senaste sammanträdet i Barn- och Utbildningsnämnden hade ledamöterna att ta ställning till tre ansökningar om att få starta friskolor i grannkommunerna.
Hässleholm • Publicerad 25 juni 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Vid senaste sammanträdet i Barn- och Utbildningsnämnden hade ledamöterna att ta ställning till tre ansökningar om att få starta friskolor i grannkommunerna. Skolorna är Baggium AB i Osby och Markaryd samt Didaktus Skolor AB i Kristianstad. Majoriteteten, med ordförande Lena Olsson (C) i spetsen, menade att skolorna skulle ge ett ökat utbud av utbildningar med speciella koncept som skulle komma elever från Hässleholm till gagn. Andre vice ordförande i nämnden, Willy Ohlsson (S), menade istället att de tre friskolorna inte gav något mervärde åt kommunen och att man istället borde ta hänsyn till de redan befintliga gymnasieskolorna i nordöstra Skåne. Nämnden beslöt efter votering att tillstyrka ansökningarna och skicka ärendet vidare till kommunstyrelsen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.