Rödgröna vill upprusta Skånebanan

Hässleholm Det framkom när partiledarna Mona Sahlin (S) och Lars Ohly (V) samt språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand (MP) på sin tågturné i förmiddags kom till Helsingborg.
Hässleholm • Publicerad 25 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det framkom när partiledarna Mona Sahlin (S) och Lars Ohly (V) samt språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand (MP) på sin tågturné i förmiddags kom till Helsingborg. Upprustningen ska ske genom att bygga om eller bort plankorsningar och justera spåren. Därmed skulle tågen kunna går snabbare och restiden minska med omkring tio minuter. Kostnaden beräknas till 140 miljoner kronor i 2007 års prisnivå. "Vi de rödgröna bedömer att upprustningen av Skånebanan kommer att ge cirka 150 årsarbeten jobb inom bygg-och anläggningssektorn och angränsande branscher", heter det i ett pressmeddelande från partierna.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.