Skolans sparkrav blir fyra miljoner

Nyheter Nu har kommunstyrelsen bestämt hur det ska gå till: Grundskolan måste pruta bort utgifter för 1,5 miljoner kronor.
Publicerad 25 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Nu har kommunstyrelsen bestämt hur det ska gå till: Grundskolan måste pruta bort utgifter för 1,5 miljoner kronor. 900 000 kronor tas bort av anslaget för Kultur och fritid. Gymnasiet måste spara in drygt 750 000 kronor och förskolorna tvingas – trots ökande tillströmning – skära ned kostnaderna med drygt 550 000 kronor. Dessutom ska de administrativa kostanderna minskas med omkring 250 000 kronor. Socialdemokraterna i kommunstyrelsen anmälde att de inte deltar i beslutet men avstod från att reservera sig. Utbildningsnämndens totala nettobudget ligger på cirka 270 miljoner kronor vilket motsvarar cirka 52 procent av den kommunala verksamheten.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.