Endagarsbiljetter till hela Roskildefestivalen

Kultur och Nöje Festivalen har i år svårt att sälja biljetter till följd av att priset är högt i bland annat Sverige.
Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021

Festivalen har i år svårt att sälja biljetter till följd av att priset är högt i bland annat Sverige. De nya endagarsbiljeterna kostar drygt 1 140 svenska kronor vid förköp och drygt 1 240 vid entrén. En biljett till hela festivalen kostar drygt 2 700 danska kronor i förköp och närmare 3 000 vid entrén.

Finanskrisen väntas leda till decimerade publikskaror på årets Roskilde-festival, som inleds på söndag. Speciellt räknar arrangörerna med färre besökare från Sverige. -Fulla svenskar kommer det färre av i år. Men i gengäld kommer det fler norrmän, så vi försöker kompensera det genom att träna dem att bli lika fulla, skämtar festivalens talesman Esben Danielsen i en intervju med Ritzau. Förra året samlade Roskilde-festivalen 68 000 betalande besökare. I år väntas antalet stanna mellan 60 000 och 65 000. -Vi landar på noll eller på ett litet underskott. Ganska OK ett år då finanskrisen skrämmer bort en del utländska besökare, säger Esben Danielsen. Bland begivenheterna i år finns ett Climate Community, som förövning inför klimattoppmötet i Köpenhamn i december. Där finns bland annat ett 30 meter högt koldioxidneutralt pariserhjul, som drivs av 20 motionscyklar som pressar raps till rapsolja. Festivalvädret väntas bli fint. Sol, omkring 25 grader och möjligen några enstaka regnskurar under veckan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.