Försökte rädda Jackson i dryg timme

Kultur och Nöje King of Pop tros ha fått hjärtstillestånd men orsaken till hans död kan inte fastställas innan obduktionen är klar, förklarade Jermaine Jackson på en känsloladdad presskonferens några timmar efter bekräftelsen att hans bror avlidit i en ålder av 50 år.
Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

King of Pop tros ha fått hjärtstillestånd men orsaken till hans död kan inte fastställas innan obduktionen är klar, förklarade Jermaine Jackson på en känsloladdad presskonferens några timmar efter bekräftelsen att hans bror avlidit i en ålder av 50 år. - Hans personliga läkare var med honom då och försökte med återupplivande insatser. Det samma gjorde sjukvårdare som förde honom till Ronald Reagan UCLA medical center, läste Jackson från ett skrivet uttalande. - Efter att ha anlänt till sjukhuset, ungefär fjorton minuter över ett på eftermiddagen (22,14 svensk tid) försökte en grupp läkare, inklusive akutläkare och hjärtläkare, med återupplivning. De försökte i över en timme. De lyckades inte, sade han. Jermaine Jackson bad även medier att i den svåra stunden respektera familjens privatliv.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.