Först ”Musse” och sen Magnus

Sport Ledarna inom Vittsjö GIK jobbar hårt för att ge sina aktiva bästa möjliga inspiration.
Sport • Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
i herrarnas spjut. Foto: Maja Suslin/Scanpix
i herrarnas spjut. Foto: Maja Suslin/Scanpix

Ledarna inom Vittsjö GIK jobbar hårt för att ge sina aktiva bästa möjliga inspiration. Tack vare projektet "En världsstjärna kan bli din", där friidrottare auktioneras ut till högstbjudande på Tradera, har Vittsjö nu knutit till sig både Mustafa "Musse" Mohamed och Magnus Arvidsson för en dag. – Lite kul att vi lyckades vinna Magnus också, konstaterar Vittsjös ordförande Jörgen Thelandersson. Priset för "Musse" hamnade en liten bit över 10 000 kronor, men Magnus kostade bara en fjärdedel av det. Och som om det inte vore nog med dessa båda kan det också bli så att Vittsjö ropar hem en dag med Stefan Holm också. – Den auktionen avslutas på tisdag, och än så länge har vi högsta budet, säger Jörgen. Magnus Arvidsson är kanske inte lika känd som Mustafa Mohamed och Stefan Holm, men han har de senaste åren varit stabil på längder över 80 meter. Vid VM för två år sen blev han tia, och i OS i fjol blev han elva. – Tanken är att han ska ha en föreläsning om hur han tränar, och sen ska han hålla i en träning. Sen ska vi avsluta dagen med en tävling där vi har bjudit in andra spjutkastare från Skåne, säger Jörgen Thelandersson. Upplägget när "Musse" kommer den 20 september är ungefär likadant. Till den dagen har Vittsjö även bjudit förre 3 000 meter hinder-löparen Dan Glans och medeldistansaren Johan Wallerstein. Skulle Vittsjö även vinna kampen om Stefan Holm vore det extra kul för klubben. – Vi har ju många duktiga höjdhoppare i klubben och det skulle kunna sporra dem ännu mer. Sen är han ju så allmänt känd att man kan utnyttja det på andra sätt, menar Jörgen som bara har att vänta spänt vid datorn för att se om det blir besök av en OS-guldmedaljör.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.