Jacksons död hett ämne på internet

Kultur och Nöje Internet svämmade över av hyllningar, kondoleanser och kommentarer när folk kopplade upp sig för att uppmärksamma Michael Jacksons plötsliga död.
Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Internet svämmade över av hyllningar, kondoleanser och kommentarer när folk kopplade upp sig för att uppmärksamma Michael Jacksons plötsliga död. På mikrobloggen Twitter noterades enligt AFP hundratals inlägg om popikonen varje minut och på Facebook hade den största gruppen tillägnad stjärnan, R.I.P Michael Jackson (We miss you), vid tretiden på fredagen närmare 130 000 medlemmar. Enligt BBC drabbades internet av ett antal inbromsningar i kapaciteten då folk runtom i världen sökte bekräftelse på att Jackson verkligen gått bort. På sökmotorn Google trodde man till en början att sajten var attackerad när nyheten om Jacksons död offentliggjordes, och miljontals människor som sökte på hans namn möttes av felmeddelanden i stället för en lista på sökresultat, rapporterar BBC. Googles sida för söktrender visade att antalet sökningar hade nått en sådan volym att ämnet gick från att benämnas "hett" till att bli "vulkaniskt".

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.