Klart med byggnation av laxtrappa

Nyheter I slutet av maj kom kommunens tekniske chef Christer Thomasson med en begäran om att få strata upp en investering avseende laxtrappa i Perstorpdammen intill Folkets Park.
Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Kommunstyrelsen har sagt ja till att låta starta upp byggnation av en laxtrappa i Perstorpdammen. Projektet beräknas kosta 385 000 kronor
Kommunstyrelsen har sagt ja till att låta starta upp byggnation av en laxtrappa i Perstorpdammen. Projektet beräknas kosta 385 000 kronor

I slutet av maj kom kommunens tekniske chef Christer Thomasson med en begäran om att få strata upp en investering avseende laxtrappa i Perstorpdammen intill Folkets Park. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställde sig positiv till investeringen och när ärendet togs upp i kommunstyrelsen blev utfallet även där positivt. Projektet beräknas kosta 385 000 kronor varav kommunen betalar 205 000 och Länsstyrelsen 175 000 kronor. – Jag har full förståelse för dem som ifrågasätter den här investeringen i dessa tider av besparingar. Men gör vi det inte nu när vi har medfinansiär så kommer vi alla fall tvingas göra en laxtrappa längre om ett par år och då till betydligt dyrare pengar, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Thulin (S). – Ja, det är bättre vi gör detta nu annars brinner pengarna inne, inflikar kommunstyrelsens vice ordförande Sven-Erik Sjöstrand (V). Kommunstyrelsen tror byggnationen av en laxtrappa ska medföra en ökad attraktivitet av Perstorps centrum. Och sportfiskeklubben Carpio har också uttryckt positiv inställning till projektet. – Med anledning av bo och näringslivsmässan som arrangeras i Folkets Park den 12-13 september måste byggnationen vara avslutat senaste den tionde september s, säger Ulrika Thulin. Kommunstyrelsen var enig i sitt beslut att låta starta upp investeringen.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.