Polishund spårade upp misstänkt biltjuv

Hässleholm Det var den 19 juni som en polispatrull bestämde sig för att kontrollera en bil som stod parkerad i centrala Eslöv.
Hässleholm • Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det var den 19 juni som en polispatrull bestämde sig för att kontrollera en bil som stod parkerad i centrala Eslöv. Bilen, som fortfarande var varm, visade sig vara stulen utanför Björksäter i Hässleholm några dagar tidigare och en hundpatrull kallades genast till platsen. Hunden – som går under namnet Zorro – fick omedelbart upp ett spår som gick till en skola och vidare bort till ett uthus. Där, bakom uthuset, gömde sig 36-åringen tillsammans med sin fru. Paret greps och fördes till polishuset i Kristianstad, där mannen senare anhölls efter förhör. 36-åringen erkänner att han använt bilen, men förnekar att han stulit den och åtalas för olovligt brukande. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, åtalas även för snatteri (på Coop i Hässleholm och Claes Ohlsson i Kristianstad), ringa narkotikabrott (amfetamin) samt tre fall av rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Rättegången hålls vid Hässleholms tingsrätt på måndag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.