Besviket efter oavgjort

Sport Det såg länge ut som IFK-anfallaren skulle bli en efterlängtad matchhjälte för de gulsvarta.
Sport • Publicerad 27 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
ändå blev det bara oavgjort. Burim Rexhepi gjorde IFK:s båda mål
ändå blev det bara oavgjort. Burim Rexhepi gjorde IFK:s båda mål

Det såg länge ut som IFK-anfallaren skulle bli en efterlängtad matchhjälte för de gulsvarta. Burim Rexhepi var nämligen plötsligt så bra som han har skämt bort oss med. Hela IFK inledde för övrigt mycket piggt. Det fanns rörlighet, kreativitet, fantasi och sann spelglädje i laget. Därför kom också 1–0 i den tolfte minuten som på beställning. Målskytt var Burim Rexhepi. May Mahlangu skickade en boll på djupet, som Simon Larsson fångade upp. Efter en perfekt passning satte Rexhepi bollen behärskat i mål. Ett skadedrabbat Höllviken (fem ordinarie borta) hade svårt att hitta rätt i sina positioner, och IFK tackade och tog emot. Flera läckra kombinationer gav upplagda lägen. Ett par av dessa brände Burim Rexhepi, som annars såg het ut på den soldränkta planen. 2–0 kom till slut efter en halvtimmes spel. Burim Rexhepi fälldes inne i straffområdet, men domaren valde märkligt nog istället att blåsa frispark precis utanför straffområdeslinjen. Det bekom inte Rexhepi, som ytterst elegant satte bollen i den bortre burgaveln med en snygg båge på bollen. – Skönt att hänga dit den, eftersom jag borde haft straff där, håller Rexhepi med om. IFK inledde piggt även i andra halvlek, men i 56:e minuten kom en kalldusch. En av matchens kortaste spelare, Samir Diaz Emanuellsson, tilläts alltför enkelt att knoppa in en frispark till 1–2. – Efter det målet blir vi lite för stressade i vårt spel. Men vi fortsätter ju ändå att skapa heta lägen, påpekar Burim Rexhepi. Vid ett tillfälle kom både Simon Larsson och May Mahlangu helt rena med gästernas målvakt, utan att göra mål. Och Burim Rexhepi hade därefter ett upplagt läge i straffområdet utan att näta. – Vi saknar helt enkelt någon som kan sätta dit de enkla målen, det är bara att erkänna, säger Daniel Nilsson, den minst sagt luttrade IFK-tränaren. Höllviken satsade allt på långa inspel och mycket folk inne i boxen i slutminuterna. Den forceringen betalade sig i den 88:e minuten, när Martin Pedersen krutade in 2–2. Då vaknade IFK-arna till igen. Laget kom i en mäktig slutforcering, som borde ha resulterat i ett segermål. På tilläggstid sköt först May Maylangu utanför i ett upplagt läge, sedan räddade en hemmaförsvarare inhopparen Johan Birgerssons nick på mållinjen. Lägena framför kassen finns. Men målskyttet klickar. Då kommer också poängtappen som på beställning. – Samtidigt ska vi kunna stänga den här matchen ändå, vi leder ju trots allt med 2–0. Vi blir stressade helt i onödan i vårt spel, säger Burim Rexhepi. Det har han fullständigt rätt i. Nu kan IFK Hässleholm under alla förhållanden slå bort alla tankar på att ta sig ifatt Lunds BK i höst. – Det går inte, vi har sex poäng upp till andraplatsen som Karlskrona har, det är dit vi får sikta, säger Daniel Nilsson.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.