En svårt skadad efter olycka på väg 23

Nyheter Sju ambulanser kallades till olycksplatsen mellan Osby och Östanå.
Publicerad 27 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Sju ambulanser kallades till olycksplatsen mellan Osby och Östanå. De flesta skadade fördes in till Centralsjukhuset i Kristianstad, medan ett par kom till Växjö lasarett. Räddningstjänsten i Skåne Nordost skickade också ut flera enheter, med en styrka från Osby och en från Broby i spetsen.Ett par polispatruller larmades ut. Den ena bilen hade kört in i sidan på den andra. Smällen kom när den ena bilen skulle korsa väg 23. Ett fordon skadades mest. Förare och passagerare hade ändå tur i oturen, meddelar räddningsmanskapet. Brandmännen jobbade med att klippa loss folk som klämts fast. Det blev snabbt långa köer i den tilltagande semestertrafiken på väg 23, som är en viktig trafikled från Småland och söderut, där 23:an går vidare mot Hässleholm och Malmö, medan väg 19 efter delningen vid Trafikplats Östanå går mot Kristianstad och sedan vidare mot Österlen. Olyckan vid Östra Genastorp var allvarlig, upplyser SOS#

Alarm i Malmö. Sex personer skadades och fick ju föras iväg i ambulans till olika sjukhus. Trafiken leddes ett tag via Osby i stället. Fem kvart efter olyckan, vid 12.50, kunde trafiken släppas på igen på riksväg 23 söder om Osby. Kvart över ett flöt allting som vanligt igen. Samtidigt inträffade en annan allvarlig trafikolycka, nära Höör. Till den olyckan dirigerades tre ambulanser. Fyra olyckor i trafiken inträffade ungefär samtidigt i Skåne under lördagsförmiddagen, meddelar SOS Alarm från Malmö.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.