Tekniktrubbel stoppade Stureson

Sport Hans första finalheat slutade redan efter ett och ett halvt varv.
Sport • Publicerad 27 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Hans första finalheat slutade redan efter ett och ett halvt varv. Stureson, som startade från åttonde ruta, fick en lysande start och avancerade snabbt till en femteplats. Framför sig hade han Richard Göransson och Tommy Rustad. Göransson körde in i Rustads Volvo bakifrån, norrmannen snurrade ett halvt varv och visade sidan för Stureson, som fick agera reflexmässigt. Han styrde snabbt upp sin Peugeot på banmarkeringen och smällen gjorde att det uppstod en spricka i oljesumpen. Depå och brutet heat för Stureson. - Jag trodde först att det var punktering men det var allvarligare än så, säger han besviket. ---- Från depån kunde Stureson se Robert Dahlgren i Volvo köra hem segern, följd av Robin Rudholm och Thed Björk, båda i BMW. Dagen var givetvis redan förstörd för team IPS Motorsport från Knislinge. Från sista startruta i det andra heatet skulle det bli i stort sett omöjligt att få med sig några poäng. Men mekanikerna hann göra bilen körduglig igen och Stureson gjorde ett tappert försök. Han körde drygt nio varv, sedan gick det inte längre. Oljesumpen höll, men nya bekymmer kom. - Jag fick problem med vatten- och oljetemperaturen, som steg mer än normalt och jag tänkte att jag måste kolla upp det, förklarar han. I depån kunde teamet konstatera att det berodde på den höga värmen i luften och att bilarna körde så tätt att hans Peugeot inte fick tillräckligt med kylluft. Stureson stod kvar i depån några varv och körde sedan de återstående varven som träning. Inga poäng och en del tekniska problem att fundera på. Ingen lyckad helg för Johan Stureson. - Nej, det är inte mycket man vill ta med sig hem härifrån. Hemmabana och allt, suckar han. Jan "Flash" Nilsson vann det andra heatet. Robin Rudholm blev tvåa för andra gången i lördags och Robert Dahlgren körde in på tredjeplatsen. Noll poäng för Johan Stureson gör att han rasar i den sammanlagda tabellen, från tredje till åttonde plats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.