Motorträffen som är mer än lack och olja

Hässleholm Solen steker på grusplanen i Folkets park där många besökare samlats för att ta del av Tennessee Fred and the Down Town Boyz 50-tals gung.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Ordförande Marina Backe ger sig på kast med liten fläktrem och lyckas sådär. Foto: Ulrika Ottvall
Ordförande Marina Backe ger sig på kast med liten fläktrem och lyckas sådär. Foto: Ulrika Ottvall

Solen steker på grusplanen i Folkets park där många besökare samlats för att ta del av Tennessee Fred and the Down Town Boyz 50-tals gung. Marknadsstånd står uppradade och en efter en rullar bilarna in med besökare från olika bilklubbar.

Marina Backe, som är ordförande i arrangerande klubben Dream Catcher Cruisers, är väldigt nöjd med klubbens intiativtagande och märker att fler och fler får upp ögonen för deras bil- och motorcykelmöte. – Förra året hade vi 90 bilar här, i år har vi 95 stycken och fyra motorcyklar, berättar hon. Under dagen bjuds det på en mängd aktiviteter, först ut blir det kast med fläktrem. Under en dryg halvtimme suckas det och pustas det av ren irritation, ingen lyckas med bedriften att sätta ringarna runt den höga konen. Victor och Ann Marie Boyle är två av de många deltagare som gör ett försök med att få fläktremmarna över konens topp, men heller inte lyckas särskilt bra.

– Det gick inte alls, jag tror inte att någon kommer att lyckas, säger Ann Marie. De är på besök ifrån Tyringe för andra året i rad. Idag kom de hit i en gammal Buick 53:a. – Vi tycker att det är roligt att köra gamla bilar och träffa människor med samma intresse, berättar hon. – Fast det är inte vår bil, fyller Victor i. – Det är vår dotters som vi fick låna, det är egentligen hon som är värst, skrattar Ann Marie. – Hon har tre stycken gamla bilar och är för tillfället på Rockabillyfestival i Hultfred så hon lät oss låna denna, fortsätter hon.

Marina Backe berättar vidare att de i år anordnar tävlingen concours de charme där man visar upp tidsenlig klädsel. Detta är första gången och de hoppas kunna fortsätta med samma tema nästkommande år. Ann Marie och Victor Boyle vann tävlingen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.