Somrig avslutning på tennisläger

Hässleholm För sex år sedan tog nuvarande ordförande Fredrik Pålsson över och sedan dess är lägret mycket populärt.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Avslutning på tennisläret i Eljalt. Tränaren Alexandra Lige-Berglund får en kram av Ella. Foto: Ulrika Ottvall
Avslutning på tennisläret i Eljalt. Tränaren Alexandra Lige-Berglund får en kram av Ella. Foto: Ulrika Ottvall

För sex år sedan tog nuvarande ordförande Fredrik Pålsson över och sedan dess är lägret mycket populärt. – Vi har varit igång en vecka och idag är det avslutning för alla deltagare. – Knappt hälften av barnen är nybörjare och de andra har varit med tidigare år, förklarar Fredrik. Barn från Hörja, Röke och även Tyringe var inbjudna att delta under tennislägret som brukar hållas varje år så snart skolorna har slutat i juni. I snitt är de 15-20 deltagare per år som samsas om banan utanför Röke. – Vi brukar vilja sätta lägret så tidigt det går, så de kan hålla igång och fortsätta spela under sommaren, fortsätter Fredrik.

Milla Karp är en av de 17 deltagarna på tennislägret som är väldigt nöjd med veckans träning. Det är första gången hon besöker lägret i Eljalt men kommer mer än gärna tillbaka igen nästa år. – Jag har spelat innan hos mina kusiner så det är jätteroligt. – Jag ska nog gå på tennisläget nästa år igen, men nu ska jag hem och spela resten av sommaren, fortsätter hon. Alexandra Lige-Berglund från Hässleholms tennisklubb har själv spelat tennis i många år och började tidigt med att utveckla sitt intresse. Nu är hon inne på sitt fjärde år som tränare på sommarlägret och där trivs hon väldigt mycket. – Det är jättekul att jobba med barnen, det märks att det uppskattas men visst är det mycket för dom att lära sig på en vecka, berättar Alexandra. Nu står solen högt på himlen och det är dags för samling vid grillen, på menyen står grillad korv med bröd och efter det, glass till efterrätt något som faller barnen väl i smaken.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.