Jacksons barn till farmor

Kultur och Nöje Dottern Paris, 11, och sönerna Prince Michael, 12, och Prince Michael II, 7, har sedan Jacksons död i torsdags befunnit sig hos sin farmor och kommer också att få stanna där tills vidare.
Publicerad 29 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Dottern Paris, 11, och sönerna Prince Michael, 12, och Prince Michael II, 7, har sedan Jacksons död i torsdags befunnit sig hos sin farmor och kommer också att få stanna där tills vidare. Frågan ska närmast upp den 3 augusti, fastslog den domare i Los Angeles som på måndagen tilldömde 79-åriga Katherine Jackson vårdnaden. Barnen har "ingen relation till sin biologiska mor", hette det bland annat i familjens anhållan till domstolen. Familjens advokat, Londell McMillan, berättade redan i söndags att Michael Jacksons mor kommer att försöka få vårdnaden. - Barnen är i mycket goda händer hos fru Jackson. Hon är en fantastisk farmor. Jag kan inte tänka mig någon som skulle vara bättre för de här barnen, sade McMillan till CNN. Jacksons familj träffade på måndagen predikanten och människorättsaktivisten Al Sharpton för att diskutera popstjärnans begravning. - Jag är här för att se till att Michael som död får det han aldrig fick som levande: ett erkännande, sade Sharpton i söndags. - Han var inget missfoster, han var ett geni. Han var inte någon som var lite excentrisk, han var nyskapande och det nyskapandet bröt barriärer och han borde ha fått ett större erkännande än han fick. Michaels far Joe sade dock efteråt att "vi ännu inte är redo" att slå fast något vad gäller begravningsarrangemangen. - Vi har ingen tidsram ännu, för jag vill först veta vad obduktionen säger, sade Jackson. Samtidigt förnekades uppgifter från ett obduktionsprotokoll som den brittiska tidningen The Sun sagt sig ha fått en kopia av. Där hävdades det bland annat att Jackson skulle ha varit utmärglad och så gott som skallig. - Jag vet inte varifrån den information kommer. Den stämmer inte. Delar av det är fullständigt falska, påstod biträdande coronern Ed Winter på måndagen. Jacksons personlige läkare Conrad Murray har i sin tur förnekat att han skulle ha gett någon spruta med smärtlindring innan popstjärnan fick hjärtstillestånd och dog.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.