Pergo jubilerar med designtävling

Nyheter Temat för tävlingen är \"Green Urban Living\".
Publicerad 29 juni 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Temat för tävlingen är "Green Urban Living". – Tävlingens syfte är framförallt att uppmuntra studenter inom arkitektur, design och konst. Förhoppningsvis kan ett konkret uppdrag från ett ledande företag vara en hjälp på vägen från student till kreativ yrkesmänniska, säger Fredrik Emilson, VD för Pergo (Europe) AB i en kommentar. Tävlingen pågår till slutet av augusti 2009. Sex regionala vinnare väljs ut i mitten av september. Det vinnande bidraget presenteras i Trelleborg i samband med 30-års jubileet av lanseringen. Förstapriset är på 5 000 euro (54 800 kronor) med 1 500 euro till de fem övriga regionala pristagarna. Pergo producerar mer än 30 miljoner kvadratmeter laminatgolv årligen vid två svenska tillverkningsenheter (Trelleborg och Perstorp) samt två enheter i Nordamerika (Garner, North Carolina, USA och Laval, Kanada). Pergo, dotterbolag till företaget Pfleiderer AG, anses som uppfinnaren av laminatgolvet, en innovation som skapades en i Perstorp i slutet av 1970-talet. Huvudkontoret ligger numera i Trelleborg. Mer om tävlingen finns att läsa på Internet; designaward.pergo.com

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.