Robin hoppas på London tur och retur

Sport Masters-slutspelet dit de åtta främsta tennisspelarna i världen kvalificerar sig efter årets slut har till i år flyttat från Shanghai till London.
Sport • Publicerad 29 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Robin Söderling vill ha revansch och hoppas vara tillbaka för spel i London i november. Foto: Sang Tan/AP
Robin Söderling vill ha revansch och hoppas vara tillbaka för spel i London i november. Foto: Sang Tan/AP

Masters-slutspelet dit de åtta främsta tennisspelarna i världen kvalificerar sig efter årets slut har till i år flyttat från Shanghai till London. I sådana sammanhang har Sverige inte haft någon direktkvalificerad spelare sedan Magnus Norman 2000 då han bland annat nådde finalen i Paris. Att Söderling ska nå dit är inte så långsökt som det kan låta men då blir också de närmaste månaderna ytterst viktiga. Söderling är för närvarande rankad tolva i världen, tack vare att svensken gick till åttondelsfinal Wimbledon jämfört med andra omgången förra året kommer han att få ytterligare 110 poäng till de 2 825 han hade inför turneringen. Tyvärr för Söderlings del har de sju spelarna närmast framför honom alla gjort bättre eller lika bra resultat som förra årets Wimbledon, vilket gör att han inte kommer att klättra på rankinglistan. I stället finns chans att hämta in poäng på turneringarna som kommer närmast efter Swedish open i Båstad: Hamburgs grusturnering (20 juli). Montreal, hardcourt (8 augusti). Cincinnati, hardcourt (16 augusti). US open, hardcourt (31 augusti). I hardcourtturneringarna i Cincinnati och Kanada nådde Söderling tredje omgången förra året, där kan han nu plocka poäng men framförallt i årets sista grand slam, US open, där han föll i första omgången förra året. - Jag har ju inte så mycket poäng att försvara. Spelar jag bra, då har jag en bra chans att klättra på rankingen, medger han. Inför Wimbledon, sade han också: - Jag har alltid haft som mål att komma bland topp 10 och mina mål har inte förändrats även om det var skönt för mig själv att bevisa att jag kan nå långt i en grand slam-turnering. Nu finns det inga tvivel. Nu har jag bevisat för mig själv.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.