The Pixies vill skriva filmmusik

Kultur och Nöje - Vi vill jobba med en filmregissör.
Publicerad 29 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
The Pixies frontman Black Francis. Foto: Salvatore di Nolfi/AP/Scanpix
The Pixies frontman Black Francis. Foto: Salvatore di Nolfi/AP/Scanpix

- Vi vill jobba med en filmregissör. Quentin Tarantino eller någon sådan. Någon ska komma till oss och säga "Gör lite musik till vår film, vi behöver Pixies till det här". Sprid den idén, för jag tror det skulle funka, säger frontmannen Black Francis till NME. Han tillägger dock att om ingen nappar så kan de tänka sig att göra ett "vanligt" album också, men att det då krävs att de turnerar sig trötta först. - Vi måste spela så länge att vi blir uttråkade av vår nuvarande repertoar och blir tvungna att skriva nytt, säger han. The Pixies senaste album var "Trompe le monde" som gavs ut 1991.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.