Fy skäms

Opinion Vistas mycket ute i skog och mark.
Opinion • Publicerad 30 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Vistas mycket ute i skog och mark. Hur tänker vår kommun, när man inte tar tillvara skog som legat fälld sen "Gudrun" och "Per" drog fram? Även SJ är en stor bov. Deras policy gäller ju trafiksäkerhet och att hålla tider. Varför tas inte detta virke tillvara? Berörda områden är bland annat Venaområrdet, Mölleröd, T4 och Åhus. Det finns också ett område på Väster mellan Gökropsgatan och Mellankullagatan. Hur länge skall detta ligga så? De enda som gillar detta är hackspettar och skalbaggar. Detta har jag påtalat för ansvariga vid parkförvaltning och berörd myndighet, men de skiter fullständigt i detta därför att de har "entreprenörer" som skall sköta detta. Här ligger virke för tusentals kronor och ruttnar bort! Fråga: Hur kan det komma sig att kommunen har entreprenörer som hugger gräs och skrapar vägar (med bommar) där fordonstrafik är förbjuden? Privata skogsägare är skyldiga att ta hand om sitt virke och sköta sitt kapital på grund av skadeinsekter och dylikt. I annat fall vitesföreläggs dessa. Behöver man anmäla till högre instans för att något skall hända?

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.