Komiker vill bryta tabun

Kultur och Nöje Varken Azhar Usman eller Shazia Mirza är rädda för att ge sig in i debatter eller ämnen som hos många kan verka provocerande.
Publicerad 30 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Shazia Mirza. Foto: Scanpix
Shazia Mirza. Foto: Scanpix

Varken Azhar Usman eller Shazia Mirza är rädda för att ge sig in i debatter eller ämnen som hos många kan verka provocerande. De skämtar om sig själva som muslimer, driver med samhället och den situation som uppstått i världen efter terrorattackerna den 11 september. Lägg även till en dos av feminism, hedermord, självmordsbombare och lesbisk kärlek så har du delar av agendan och ämnena som komikerna vill att du ska fundera över. Azhar Usman är känd från bland annat "Allah made me funny". Han har rötterna i Indien men är född och uppvuxen i Chicago. Brittisk-asiatiska Shazia Mirza som är bosatt i England, har fått utmärkelser i sitt hemland för bland annat "årets bästa komiker" (The Observer) och "årets bästa kolumnist" (The New Statemans magazine). Azhar Usman och Shazia Mirza uppträder på Moriskan onsdagen den 19 augusti. Under kvällen gästar även komiker från Pang Prego och Oslipat.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.