Nya äldreboendet kan skapa ”herrgårdsmiljö”

Nyheter Allt tyder på att lägenheterna placeras i anslutning till de två hus på \"korgmakartomten\"intill Loshultsvägen som kommunen är på väg att köpa.
Publicerad 30 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
De fyra nya lägenheterna kommer troligen att placeras som en flygel till de befintliga husen på "Korgmakartomten"
De fyra nya lägenheterna kommer troligen att placeras som en flygel till de befintliga husen på "Korgmakartomten"

Allt tyder på att lägenheterna placeras i anslutning till de två hus på "korgmakartomten"intill Loshultsvägen som kommunen är på väg att köpa. – Tack vare att vi redan äger den intilliggande marken (Nicklassons tomt som ligger mellan Bergfast och nyförvärvet) får vi större valfrihet att utforma miljön. Mycket talar för att vi placerar längan som en flygel på herrgårdsvis med kortsidan i stället för långsidan mot vägen. Då skapas en trevlig gårdsmiljö. – Dessutom blir det balkonger i söderläge vilken nog är mer tilltalande än att ha utsikt mot Loshultsvägen, säger Osbybostäders vd Ingvar Wimhed. Enplanslängan kommer att rymma två tvårummare på drygt 60 kvadratmeter och två trerummare på närmare 80 kvadratmat. Månadshyran för tvåarna hamnar på 6700 kronor medan treorna kommer att kosta 8300 kronor. Enligt det tilldelningsbeslut som nu har tagits blir det firman Osby Bygg som uppför de fyra marklägenheterna. Det finns också möjligheter att gå vidare med ytterligare fyra lägenheter om det visar sig finnas behov.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.