Lämnar gärna blod

Opinion n Till \"Fd givare, never more\" (Norra Skåne 26 juni).
Opinion • Publicerad 1 juli 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

n Till "Fd givare, never more" (Norra Skåne 26 juni). Visst ska du ha rätt att sluta med blodgivning, organdonation samt benmärgsdonation. Eftersom du tycks ha blivit "kränkt". Det är ju modernt att vara "kränkt" så fort alla inte strör rosblad när man kommer gående. Men, som konsekvens till ditt något barnsliga ställningstagande, så förutsätter jag att om du själv behöver blod, organ eller benmärg någon gång så kommer du givetvis att avstå från detta. För det är väl inte så att andra skall ställa upp men du själv bara skall utnyttja systemet? För övrigt borde det finnas en regel som säger att de som inte ställer upp på donation borde inte heller ha någon rätt till donerade organ eller donerat blod. Själv har jag lämnat blod över 50 gånger, är registrerad organdonator och anmäld till Tobias-registret (benmärg). Jag har aldrig blivit illa behandlad och även om jag skulle bli det så skulle jag inte låta andra dö på grund av att jag känner mig "kränkt".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.