Bonden släckte själv brand i ladugårdsbyggnad

Nyheter BROBY.
Publicerad 2 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

BROBY. En brand i en ladugårdsbyggnad i Broestorp mellan Broby och Sibbhult kunde ha slutat illa. En förbipasserande lade märke till att det rök från byggnaden när han passerade vid halv nio-tiden på söndagsmorgonen. Tillsammans med lantbrukaren handlade han snabbt. Männen ryckte loss den brinnande lysrörsarmaturen och lyckades på så sätt förhindra spridning. – Byggnaden var konstruerad som ett u. Om de inte hade agerat så hade vi haft en fullskalig ladugårdsbrand. Det kunde nu undvikas genom att de gjorde helt rätt och hade en otrolig tur, säger vakthavande brandingenjör Anders Olofsson. När Räddningstjänsten kom till platsen återstod bara att kontrollera med värmekamera och kyla ner anläggningen för säkerhets skull. Några djur fanns inte i ladugården – kossorna hade kort tidigare flyttats till ett annat stall.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.