Tolfte dragspelsträffen på hembygdsgården

Nyheter – När vi började var det inte riktigt rumsrent med dragspel.
Publicerad 2 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Dragspel
Dragspel

– När vi började var det inte riktigt rumsrent med dragspel. I dag är det annorlunda, konstaterar Sven Stenberg som engagerat två orkestrar till söndagens arrangemang: "Jolly Bob:s" från Markaryd och tillika småländska kollegerna "Gränsdraget". Som vanligt var inträdet fritt. Evenemanget finansieras med hembygdsföreningens kaffe och goda, hembakta kakor. – Målet är såklart att det ska gå ihop. Ibland gör de det, ibland inte, konstaterar Sven Stenberg. På repertoaren stod bland annat diverse örhängen från 1940 och 50-talen. Dragspelarna fick med sig publiken och drog i bälgarna så att svettrosorna slog ut skjortryggarna. Och arrangören Sven Stenberg hade tur; redan som första nummer fick han höra sin favoritmelodi, "Bränn-Pers vals", denna gång med "Gränsdraget".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.