En knivskars efter att ha blivit lovad efterfest

Hässleholm Det har varit en dramatisk helg i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 3 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det har varit en dramatisk helg i Hässleholm. Under lördagsnatten rånades en berusad 23-årig man på Tingshusgatan efter att han blivit lurad att följa med på efterfest hos två okända män. Männen hade han träffat på Q-bar. – De gjorde sällskap till festen och på vägen stannade mannen för att ta ut pengar.Därefter gick de vidare men utan att komma till den utlovade festen. Istället blev han nerslagen, säger Helen Börjesson, inre befäl vid Polisen i Kristianstad. När polis tillkallades vid 02.50-tiden hade mannen blivit knivskuren i kinden och därefter rånad på sin plånbok och mobiltelefon. Han behövde dock inte åka ambulans till sjukhuset utan valde att ta sig dit på egen hand. Gärningsmännen beskrivs som en svensk och en med arabiskt ursprung, bägge i 25-30-årsåldern. Båda ska ha haft rakat huvud, den ene bar en vit jacka och den andre en svart. Natten därpå var det dags igen. Nu drabbades en 31-årig man på Östergatan. Även han ska ha varit kraftigt berusad när han slogs till marken av två gärningsmän och bestals på sina pengar. Polisen larmades klockan 02.07. Mannen fördes först till sjukhus och därefter till polishuset, där han fick nyktra till innan han kunde höras. Polisen saknade på söndagseftermiddagen fortfarande spår efter gärningsmännen. De sätter inget automatiskt likhetstecken mellan de bägge dåden. Helen Börjesson manar dock folk att vara uppmärksamma när de är ute sent. – Man ska alltid iaktta en viss försiktighet när man rör sig ute kvällar och helger, och som alkoholpåverkad är man ett extra lätt offer. – Kanske måste man inte bära med sig hela härligheten i form av kontanter och kort, säger hon.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.