Brantelid får stort dansk kulturpris

Nyheter På onsdagen tillkännagavs att Andreas Brantelid, som är bosatt i Köpenhamn, tilldelas danska kronprinsparets kulturpris.
Publicerad 5 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Christoffer Askman
Foto: Christoffer Askman

På onsdagen tillkännagavs att Andreas Brantelid, som är bosatt i Köpenhamn, tilldelas danska kronprinsparets kulturpris. Det är ett av Danmarks största och mest prestigefyllda priser med en prissumma på hela 500 000 danska kronor. Juryn motiverar sitt val med att Andreas Brantelid är en av de stora kometerna i dansk klassisk musik, och redan har gjort sig ett namn på de internationella scenerna. I helgen, på fredag och lördag, ger Andreas Brantelid, som vi tidigare har berättat, konserter i Ekestads folkpets park, norr om Kristianstad, tillsammans med Copenhagen Classics och välkända soloinstrumentalister.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.