Kronan räddar jobb

Opinion Svar till Margareta Pålsson (Norra Skåne 3/8).
Opinion • Publicerad 5 augusti 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

Svar till Margareta Pålsson (Norra Skåne 3/8). Vi har tack vare det svenska folkets nej till euron en stark svensk exportindustri som skapar många jobb. Om Sverige går med i EMU och byter valuta till euron kommer vår viktiga exportindustri att få problem vilket kan kosta arbetstillfällen. Den stora turistströmmen som kommer till Sverige tack vare att vi har en lite svagare valuta ger stora intäkter till den svenska staten och givetvis många jobb. Hur det går i Danmark återstår att se, den danska regeringen har inte utlyst någon folkomröstning om euron ännu och för en tid sedan läste jag att stödet för att behålla den danska kronan har vuxit.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.