Åter tillstånd på Casablanca

Hässleholm Från och med nu kan både starköl, vin, cider och starksprit serveras till maten.
Hässleholm • Publicerad 6 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Från och med nu kan både starköl, vin, cider och starksprit serveras till maten. –Detta känns fantastiskt bra efter så lång tid, säger Emin Sen på Casablanca. Alla de här åren har både varit långa och jobbiga. –Jag har nu precis anställt en person till. Kanske blir det två nya här, tack vare tillståndet. Under de första kvällarna på festivalen har Emin, hans sambo och personalen haft väldigt mycket att göra. Gästerna strömmar till. Han blev väldigt glad, när socialnämndens arbetsutskott tog beslutet, att tillståndet för utskänkning var klart. Sommaren 1999 höll Emil Sen på Casablanca i hela festivalen i Hässleholm. 36 olika artister och grupper av artister medverkade. Men arrangemanget blev ett ekonomiskt bakslag. Kommunen sköt inte till några pengar. Banken ville inte låna ut. Skulderna bara växte. Och alkoholtillståndet rök efter en tid. Det blev förhandlingar i tingsrätten om privat lånade medel. Emin Sen vann två och förlorade en. Under flera år har han betalat av stora summor på gamla skulder. Hundratusentals kronor åt gången. –Nu finns inga skulder kvar till några leverantörer. Återstår en mindre del till Skatteverket, säger den luttrade krögaren i city.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.