Förtidspensionärerna drabbade av inbrott

Hässleholm Senast mellan fredag i förra veckan och onsdag denna vecka då någon eller några personer tog sig in i förrådet i källaren och tömde i stort sett alla lådor där fanns och lämnade en osalig röra efter sig.
Hässleholm • Publicerad 6 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Ordföranden för Förtidspensionärerna i Hässleholm Ingrid Eklund t v och Inga-Lill Carlsson begrundar förödelsen i den källarlokal som används som lagerlokal. Här fanns teveapparater
Ordföranden för Förtidspensionärerna i Hässleholm Ingrid Eklund t v och Inga-Lill Carlsson begrundar förödelsen i den källarlokal som används som lagerlokal. Här fanns teveapparater

Senast mellan fredag i förra veckan och onsdag denna vecka då någon eller några personer tog sig in i förrådet i källaren och tömde i stort sett alla lådor där fanns och lämnade en osalig röra efter sig. – Någon måste ju ha tillgång till nycklar annars skulle de inte kunna komma in på natten. Det har till och med stulits en tvättmaskin från tvättstugan, säger Ingrid Eklund som är ordförande för föreningen Förtidspensionärerna i Hässleholm. – Natten till påskafton slog man sönder ett skyltfönster till försäljningslokalen vi har utmed Kyrkgatan. Rutan kostade 6 500 kronor och självrisken var 4 500. Det är fjärde inbrottet på kort tid och det som stulits är allt av värde som teveapparater, LP-skivor, tavlor, matserviser, kaffeserviser, prydnadssaker och kläder som skänkts till föreningen – Det är ju massor av folk som lämnar in grejor här. Vi får till och med hela dödsbo. Stölderna och inbrotten är självklart anmälda till polisen men dom kommer ju inte. Intresset från deras sida är lika med noll, säger Ingrid Eklund. Pengarna som Förtidspensionärerna får in på sina loppisar och försäljningen från den lilla butiken används bland annat till utflykter. – Nu skall vi åka till Hällevik och så skall vi ha kräftskiva. – Att det skulle var några nycklar i omlopp som obehöriga har kommit över. Det tror jag inte på utan snarare är det väl så att det slarvas en del med att stänga dörrar och det är ju lätt att sätta något mellan dörren och karmen så att den inte går igen när den skall vara låst, menar Åke Johansson på Blocket fastighetsförvaltning AB.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.