Klasskamraterna höll i minnesstund

Nyheter Rektorn och kuratorn var med under minnesstunden på Malenagymnasiet, där 19-åringen gick ut frisörprogrammet i våras.
Publicerad 6 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Minnesstunden anordnades av de tidigare klasskamraterna. Men många vänner kom också för att hedra 19-åringen. Foto: Angelika Sliwinski
Minnesstunden anordnades av de tidigare klasskamraterna. Men många vänner kom också för att hedra 19-åringen. Foto: Angelika Sliwinski

Rektorn och kuratorn var med under minnesstunden på Malenagymnasiet, där 19-åringen gick ut frisörprogrammet i våras. På torsdagseftermiddagen gick ungdomar ut och in vid skolans ingång. Många omfamnade varandra eller satt i lågmälda grupper på marken. Inne i en lokal hade både vänner och tidigare elever samlats för att hedra den tidigare eleven. – Hennes klasskamrater tog kontakt och ville träffas på skolan, eftersom kändes som den mest naturliga samlingsplatsen, säger rektorn Kristina Petersson. Att skolan inte håller i någon officiell minnesstund beror på att 19-åringen redan hade lämnat sin utbildning, berättar hon. Däremot tvekade hon inte att gå med på elevernas önskemål. Både föräldrar och elever har tagit kontakt med Kristina Petersson efter mordet. – Det är en förfärlig händelse. Det säger jag från djupet av mitt hjärta, säger hon. Rektorn minns den 19-åriga kvinnan som omtyckt av alla. – Hon var oerhört trevlig. En jätterar tjej, säger hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.